Saturday, 21 December 2013

mister 'M' itu dia

Assalamualaikum....

Lame bebenor ain tak beblog.....langsung tak menjenguk blog sendiri bpe ari ni....ntah la pe nak jadi.....mule2 sibuk pastu wat keje pastu sibuk wat keje lagi....eh2!!!eh2!!!!buzy sgt mengalahkan dato' lak....hahahaha.....
mister 'M' datang tu la akibatnya....sori yer korang....
Alhamdulillah...arini berkesempatan nak menulis dan mister 'M' dah pergi jauh2.....
Ritu ain buzy sket la sebenarnya....adik ain bertunang n Alhamdulillah murah rezeki dapat order untuk halfmoon shawl....so....itu lah ceritanya....pendek jer....


Ain dapat tempahan dr kengkawan wat patch lace halfmoon shawl....pic kat atas tu salah satunya design untuk patch lace....n bnyk lagi design yang ain leh tolong buatkan if korang nak yang lebih glamour gitukan....klik sini untuk tgk cmne terletaknya patch lace kat halfmoon shawl tu....ain juga ikut kehendak customer nak design yg cmne n tambah sket ngan pearl warna warni menampakkan lagi shawl sgt2 cute...

If anda berminat hanya sms, whatsapp n wechat ain at 014-5113120

Monday, 2 December 2013

PEARL HALFMOON

ASSALAMUALAIKUM....

JOM CUCI MATE TGK SHAWL PEARL HALFMOON.....
CANTIK TAK????HUHUHU;P....

- PEARL HALFMOON -

Price : RM 50 (include postage)

Material : Chiffon
Size : +- 60 inch x 30 inch


HOW TO BUY :

* Order through sms, Whatsapp or WeChat ain at 014-5113120

- Available -
Colour : Peach Pink

* jika anda berminat dengan shawl pearl halfmoon ni hanya sms, whatsapp or wechat ain yer at 014-5113120....

* selain warna kat atas ni ade warna lain...korang bagitau jer nak warna ape...InshaALLAH ain leh buatkan....Colourful pearl menampakkan lagi shawl ni ekslusif dan dengan manik2 sarat shawl nampak sangat cantik terletak di kelilingnya...

* Shawl ni sesuai di pakai ke mana sahaja terutama pergi ke majlis makan malam ataupun ke majlis perkahwinan...ni kan musim kenduri kahwin...huhuhu;)mesti korang nak nampak vogue n glamour gitu kan...jom!!!jom!!!order......murah jer....tak dapat harga camtu kat tempat lain....huhuhu;)


wif a lot of thanks,
-ain-

PATCH LACE HALFMOON

ASSALAMUALAIKUM....

LACE, PATCH LACE,LACE lagi kan!!!
Demam lace;)....tu dia ain ade wat shawl halfmoon patch lace...
custom made....lace boleh pilih nak warna putih or hitam dan juga shawl nak warna ape pun leh pilih....ikut kehendak customer....inshaALLAH....ain buat yang terbaik.....so..tggu pe lagi...

Jom order through sms, Whatsapp or WeChat at 014-5113120

- PATCH LACE HALFMOON -

Price : RM 27 
Postage : RM 6

Material : Chiffon
Size : +- 60 inch x 30 inch

* kat bawah ni antara patch lace + pearl halfmoon yang ain buat.....nak warna lain boleh request korang..jangan segan jangan malu hanya sms, whatsapp or wechat ain yer...

 - Available -
Colour : Light Grey

- closeup lace n pearl -

wif luv,
-ain-

DOT-DOT PEARL HALFMOON

ASSALAMUALAIKUM.....

- DOT-DOT PEARL HALFMOON-

Dot-dot Pearl Halfmoon.....comey tak name die....hehehe....sebab pe dot-dot name die...sebab ade pearl di merata tempat....dot sini dot sana...huhuuhuu....terdapat pelbagai warna pearl kat situ....colourful uollsss.....cantik n sesuai untuk ke mana sahaja....shawl halfmoon ni mudah di bentuk dan selesa di gayakan....

Price : Rm 30 (include postage)

Material : Chiffon
Size : +- 60 inch x 30 inch

HOW TO BUY :

* Order through sms, whatsapp or WeChat Ain at 014-5113120


- Available -
Colour : Pink Belacan

* p/s : If korang nak warna lain just sms, whatsapp, wechat ain yer...banyak lagi warna yang cantik selain warna kat gambar tu....INSHAALLAH ain leh penuhkan permintaan korang...sory sebb tak upload gmbr banyk coz internet slow sudah...

wif tqvm,
- ain -

Wednesday, 20 November 2013

SEGMEN : blogwalking CUTI SEKOLAH bersama ayuinsyirah

Assalamualaikum...
HAPPY SCHOOL HOLIDAY SEMUA;)
If uollz nk join click here
Segmen ni dibuat oleh dear ayuinsyirah...



Tuesday, 19 November 2013

PLAIN HALFMOON

- PLAIN HALFMOON -

Price : RM 26 (include postage)

Material : Chiffon
* halfmoon ni mudah di bentuk di bahagian muka, ringkas dan sangat selesa untuk di gayakan...
* Belian borong digalakkan...price boleh runding...

- How to buy : order through msg / wechat/ whatsapp at 014-5113120 (ain)

SEGARKAN MATA ANDA MELIHAT SHAWL PLAIN HALFMOON KAT BAWAH NI......
SELAMAT BERSHOPPING KORANG.....;)

 - Dari kiri : 
Dark purple, Blue Turqouise, Banana Yellow, Soft Yellow(cream), Royal Blue, Red, Dark Chocolate

- Dari kiri : 
Purple, Peach, Pink Belacan, Grey, Soft Blue, Turqouise

* if uollzz nak tgk warna selain kat atas ni just msg, wechat, whatsapp ain yer....k, bye....salam....

wif thanks,
- ain -

Sunday, 17 November 2013

Shawl : PLAIN HALFMOON

Assalamualaikum.....
n hai silent readers, blogwalking, B2B, fiance 2B, and all my luvly friends and followers...
Alhamdulillah...dapat gak update sket rini...sket jer la...dah malam ni kan....idea bnyk nk menulis lak malas.....apakah!!!!!ape nk jadi kan???ni jer la jadinyer....
udah lew tew membebelnyer.....
kisahnyer sebenarnye nk update barang baru....huhuhu;)
shawl plain halfmoon....yeeayyyy!!!!!!so, sesape peminat halfmoon jangan lepaskan peluang ni...semua kaler cantik2 tetapi wat mase ni ain just upload yg ni dulu taw....ekceli ade bebelas kaler yg super cntik korang....
segala pertanyaan jangan segan2 yer...just msg/ whatsapp/ wechat ain jer...014-5113120....
INSHAALLAH...ain akan reply dengan secepat mungkin...n leh bg pic warna kesukaan korang...shawl ni senang kate separuh bulat bentuk die n tak payah la korang nak belit2 sgt pakai halfmoon ni....pakai cam bese je pin kanan kiri,done!!!!haaaaa!!!!senang kan???cepat pun cepat, ringkas pun ringkas, mudah lagi nampak anggun bile pakai halfmoon ni.....so....tunggu ape lagi uollzzz cepat2 msg/ whatsapp/ wechat ain k....
belian borong di perlukan gak.....harga boleh runding....

-PLAIN HALFMOON-

Price : Rm 26 (include postage)

Material : Chiffon
Size : + - 60 inch x 30 inch

 - Available -
Grey

- Available -
Baby Pink

- Available -
Merah

- Availaible - 
 Coklat Pekat

- Available -
Pink Belacan

- Available -
Banana Yellow

Available colours:
- Hitam
- Peach
- Biru Turqouise
- Royal blue (serious sgt cntik warna ni;)
- Pink
- Cream (like soft yellow)
- Dark Purple 
- Purple
- Coklat Tanah (like orange)
- Dark Grey
- Hijau Zamrud

* p/s : sori pic tak dapt nk upload spenuhnya sbb line internet sgt2 slow....if uolzz msg / whatsapp/ wechat korang akan nampak kaler yg sebenarnya....cepat2!!!!!!smentara stok masih ada....014-5113120(ain)

wif thanks,
-ain-

Wednesday, 13 November 2013

Lirik Lagu ST 12 – Jangan Pernah Berubah

Biarkan waktu teruslah berputar
Mencintai kamu penuh rasa sabar
Meski sakit hati ini kau tinggalkan
Ku ikhlas tuk bertahan

Cintaku padamu begitu besar
Namun kau tak pernah bisa merasakan
Malah kini kau ucapkan selamat tinggal
Membuat keresahan

Meninggalkanku tanpa perasaan
Hingga ku jatuhkan airmata 
Kekecewaan ku sungguh tak berarah
Biarkan ku harus bertahan

Jangan pernah kau coba untuk berubah
Tak relakan yang indah hilanglah sudah
Jangan pernah kau coba untuk berubah
Tak relakan yang indah hilanglah sudah

Jangan pernah kau coba untuk berubah
Tak relakan yang indah dalam hatinya


* p/s : ntah kenape aku suke sgt lagu ni wey........ari2 aku layan.......-----(@special 4 u.....

Saturday, 9 November 2013

Segmen #Listing Your URL blog

Assalamualaikum n hai 2 all silent readers....
kite bersegmen lagi...jom2...tambah n list kan blog yg ada....hehehe!!!!
nk join segmen ni...klik here...



Friday, 8 November 2013

" Segmen Follow April hingga Disember 2013 by cik akak omei"

Assalamualaikum....
selamat pagi kawan2, B2B, fiance2B, kakak2, adik2, abang2, makcik2 n pakcik2 smua.....
duk blogwalking sana sini...terjumpe segmen ni.....terlambat sudah!!!!!
terlambat ke?????tak lagi hokey!!!!!segmen ni.....segmen dr april sampai disember 2013.....lame kan????
pe lagi jom2 pakat join n follow mengfollow ni....
klik sini yer!!if uollz want 2 join...tak rugi tau...
segmen ni by cik akak omei


* p/s : good luck untuk semua yg join;)..

wif luv,
- ain -

Tuesday, 5 November 2013

"Saya Nak Topap Free by AzizSafian.com"

Assalamualaikum blogwalking n silent readers....
lai!!!lai!!!bersegmen lagi...


nyatakan sebab kenapa anda nak topap free dari AzizSafian.com
* sebab saya leh jimatkan duit n masa yang ada n tak payah la susah2 nak g kedai beli topap lagi...selain tu leh la saya guna topap tu untuk berinternet n update blog...suke2;)

jom!!!!jom!!!!join segmen ni....by azizsafian...mana tau ada rezeki kan..amin....

Mudah sahaja.

Syarat-sayarat untuk menyertai segmen ini:
1. Warganegara Malaysia*wajib

2. Mempunyai blog*wajib

3. Mempunyai telefon yang menggunakan prepaid/yang perlu ditopap tidak kira Maxis, Celcom, Digi, U Mobile, ataupun Hotlink.*wajib

4. Folo blog ini.*wajib

5. Buat entri dengan tajuk "Saya Nak Topap Free by AzizSafian.com"*wajib 

6. Dalam entri tersebut, letak banner kat atas ni dan link kan balik ke entri ni*wajib 

7. Kemudian anda perlu nyatakan sebab kenapa anda nak topap free dari AzizSafian.com*wajib

8. Hantar link dekat kotak komen.*wajib

9.Segmen ini bermula pada 2hb November 2013 sehingga 17hb November 2013.

10. Pemenang akan dipilih melalui 'random.org'




Ape lagi tunggu! Join laahhh! ^..^

Selamat bersegmen!
wif thanks,
-ain-

Wednesday, 30 October 2013

HaLfMoOn 3 toNe

Assalamualaikum.....

Segarkan mata korang tgk shawl halfmoon 3 tone kat bawah ni...
ekceli byk lagi combination colour yg cantik2 tapi sory internet sgt slow;(...tak leh nk upload gmbr byk2....
al maklumlah duk kampung kan...huhu;)


# HALFMOON 3 TONE #

* halfmoon 3 tone ni mesti ade 3 tone warna yg sgt cantik dalam satu shawl...bermakna korang leh la match macam2 warna baju kesukaan korang...so, tggu ape lagi cepat2 order ye...
korang just msg/ whatsapp/ wechat ain je...014-5113120
If korang nak tgk combination colour yang lain boleh msg/ whatsapp / wechat ain k...nak beli borong pun leh....
 * material chiffon
* tak licin n senang bentuk kat muka

Price : RM 30
Postage : RM 6

- warna : biru + cream + pink -

***psst : bunga sekuntum tu hiasan untuk tgkp gmbar je tau....order jangan tak order...rugi tak beli tau...sgt2 cantik...nak tgk colour2 yg lagi super cantikkkkkkk......jgn segan msg/ whatsapp/ wechat ain yer....

selamat menjamu mata n bershopping;)

wif thanks,
- ain -

Tuesday, 29 October 2013

SeGmEn FoLLoW mEngFoLLoW & bLoGLiST

Salam n hai uollzzz.....
matanya lirik2 selalu, mukanya manis2 ayu.....mari2 kite follow segmen ini...
anjuran by dear icumm...
jom2 follow mengfollow bloglist....
sambil2 tu tambah2kan kengkawan baru...



KaD kAhWiN kReAtIF-----@

Assalamulaikum n selamat petang korang...
hai gak to bride to be...
cuti sekolah tak lame dah mesti ramai orang nak kawen....seronoknyer....;)yeay!!!!!!;p....aku lak lelebih ni....aku lambat lagi la..next year hokey!!!!!berangan jer lebeiy die ni....
berangan tak berangan la...tambah tolak darab bahagi tinggal 5 bulan jer lagi untuk menjadi yang halal bersama si dia....ha!!!!kan.....cmne tu????pe lagi yang patut di wat.....nak buat kad bukan ke lambat lagi kn????hehehehe....tapi ain dah de survey2 kad yg sgt2 kreatif, cntik n uptodate....
cer tgk gmbar kat bawah ni....

 passport  + boarding pass

_mr google_

_facebook_

Banyak lagi sebenarnya kad yang kreatif+cantik+comey+klasik+moden......
korang leh suggest kan tak sape yang leh buat kad yang kreatif + cantik n harga berpatutan....

*nak survey sesurveynye selagi ade masa ni....hehehehe.....
nak kawen!!!kad kawen,kad kawen,kad kawen!!!!!!!

wif thank,
-ain-

SEGMEN PENCARIAN BLOGLIST BULAN NOVEMBER

ASSALAMUALAIKUM n HAI SEMUA.....

Join jgn tak join k....
jom join segmen ni..segmen-pencarian bloglist bulan november....from dear kinah..
saya join...jom same2 join....tmbahkan kengkawan blogger...



Tuesday, 22 October 2013

#REDVELVET#

Assalamualaikum.....
hi uollz...tetibe mood rajin rini....ain ritu de mintak resepi dr aisyahkz kite....die bagi resepi special untuk ain...hihihihi;)....special thankz to aisyah sudi share resepi...ain suke tgk kek tu terang benderang warnenya...walaupun tak penah makan..tp try nak wat......then, ain pun cari la bahan2 untuk wat kek red velvet tu....cari punye cari sampai umah tak wat lagi...last2 raye haji ritu baru wat....bese la first time wt tu kan haru biru jap tengok kek ni...rupa tu tak bape nk ade tapi rase tu tak tau la nak cakap...tak penah makan kan...tapi seheeee nak wat.....ntah pe yg lari bahan tu pun tak tau la..hahahahaha!!!tapi pape pun habis gak kek tu...

tu diaaa.....men conteng2 je kat atas tu....hehehe!!!
tapi yang klakarnya ain sesje letak kat moment wechat ade je yg tegur sapa bg???cik abg ke???
rasa nak tergelak lak bile org tnye cmtu.....takkan la kek secomot itu kek kedai!!!!apakah!!!!!n takkan la cik abg i nak wat kek.....aduiiiii.....lawak la.....

yg ni pandangan dr sisi pebila da potong.....

thankz agains to aisyahkz bg resepi ni...jgn gelak tau....kek ain tak secantik yg aisyah wat...malu laaa....tp nk post gak kat cini...gatal.....

ok sape lagi nk share resepi kat ain.....cepat2....ain tgh belajar2 nk masuk dapur ni...

wif luv, 
ain

Monday, 7 October 2013

#HALFMOON#LACE#

Salam n selamat tengahari korang....
haaaaa.....kite suke2 jer rini nak????huhuhuhu...hehehehehe...hahahaha...hohohohohoho....hiiihihihihih.....
haaahaaa....puas dah gelak!!!!
wink!!!wink!!!!mate terbeliak jap....haaaa...segar rase!!!!!

tudung#shawl#halfmoon#lace#
ape yang aku merepek ni....blablablabla......
awak2 semua.....dah try dah pakai shawl halfmoon lace....sangat cantik tau!!!!
sekarang memang demam halfmoon shawl + lace + beads....
ain suke pakai halfmoon shawl sebb senang..tak payah nak belit2 bagai kan...last2 terbelit sendiri...sudahnye tak rupe tudung...hahahha.....halfmoon senang nak pakai n selesa....
customade.....sesape nak order...leh pm ain....

- HALFMOON LACE -
- fabric chiffon yg sgt2 lembut n flowy -
- mudah di bentuk n selesa untuk digayakan - 
Price : RM 50 (termasuk postage)

- warna : biru (lace: hitam) -
- shawl halfmoon lace -

- warna : purple pink (lace : white) -
- shawl halfmoon lace -

fabric chiffon.....
lembut n selesa....
kain die nampak jarang sket...so korang kene pakai inner neck...
ade lagi warna lain sebenarnya tapi wat masa ni tak leh nk upload coz internet sgt2 slow....

warna yg ade lagi hijau zamrud(lace : gold), silver (lace : baby pink), chocolate (lace : baby pink)
semua cantik2 uolllzzzz......tak nak ke????
selling fast.....cepat2 order.....
segala pertanyaan just msg/whatapp n wechat ain....014-5113120

wif luv,
-ain-

Wednesday, 25 September 2013

Congrate!!!!!kawan2 ku....

Assalamualaikum....

Satu per satu kekawan ain kawin...hehehe....minggu ni nak gi Perak....yuhuuu!!!!!.....tahniah n selamat pengantin baru untuk fazilla n firdaus....moga korang bahagia hingga syurga......minggu lagi satu yana lak nak tunang.....yana kawan waktu PLKN kat Raub dulu(KEM BENUM HILL RESORT,kump 2/siri 3)....banyak sangat kenangan yang best waktu PLKN dulu.....dah dua orang yang kawin setakat ni member yg satu bilik kat PLKN...dayang dah kawin, sarah pun dah kawin lepas raya baru ni....sory sarah aku tak datang....ntah cmne la aku betul2 terlupa date kawin ko....kad yang ko anta tu pun sampai hari ni tak dapat2....sori yer sarah....lepas ni sape lak yg menyusul memasuki gerbang perkahwinan......huhuhuhu!!!!!!.....nanti kan lah yer>>>>>>>>>>;P........

''MEMASUKI GERBANG PERKAHWINAN'' korang pernah dgr tak perkataan tu???
heeeehehehe...tu tajuk buku ain dapat waktu kursus ritu....korang dah gi kursus ke???mesti dapat buku yang sma kan????kan???puas juga la waktu kursus ritu...dua hari dudk jer dgr ceramah.....fuh!!!!sakit pinggang ade ngantuk pun ade.....tapi bile ade penceramah yg wat lawak sket segar la mata ni....macam2 cite pasangan yang datang pejabat agama wat aduan....sian ade lawak pun ade.....huhuhuhu......

k la korang....ain chaw dulu erk....daaaaa......bye......

wif luv,
- ain -

Monday, 16 September 2013

::KaSuT OH KaSuT::

Assalamualaikum...hai 2 all of u...
hai silent readers n hello u ollss.....
acaner rini??sihat korang?ALHAMDULILLAH...
arini ari yang semangat untuk bekerja seperti biase....
bulan berganti bulan, hari berganti hari, masa berganti masa, haaaaaaa.........time to think about my wedding preparation......teruja ade, takut ade, semangat ade, pening pale pun ade bile pikir pasl tu......anggaran dlm 5 bulan je lagi untuk wat preparation....fuh!!!!!sangat2 pening.......dalam pening2 dah terpikir pasal kasut cantik2 tu nak pakai nanti.....huhhuuhu;)
jom tgk design kasut yg cute2 ni......

 ni antara kasut yg paling ain teringin sgt2....cantik kan????ade batu bling2 gitu kan...so cute.......

yang ni pun cantik gak......ade manik2 gitu kaw!!!!geram tgk....

yang ni pun cantik gak...haaaaaa.....cmne???

yang ni pun same....cute...siap ade rama2 lagi tu...

dalam kepala dah ade pilihan dah...just cari orang lak untuk custom made kasut tu...
mudah2an dapat la pe yang ain nak kan tu...chaiyok!!!chaiyok!!!!
pe yang penting money mesti ade.....money ade mudah la nak wat keje....nak kasut comey duit kene comey gak kan....hemmmm!!!!!pokok pangkal semua duit jer skrg ni.....
walau cmne skali pun nak gak kasut tu...huhuuhuhu......
tak pe slow2 kate kawan2....tapi ain ni tak leh....kalut memanjang....hahahahaha.....
la...la....laaa......kasut....oh....kasut......

wif luv,
ain

Monday, 9 September 2013

::kEk PeLaNgI::

Salam....
hai n selamat pagi korang....
ALHAMDULILLAH....dapat update story baru rini....
sory yer dah lame tak update blog ni...
tibe2 jer rase buzy sesgt pas raye ni...bnyk keje yg tertangguh bulan pose ritu kene siap kan...
hamik kaw!!!!padan muke;p......hahahahaha....
ok...hari ni kite nak share resepi sket...ade mase kerajinan tu datang buatlah kek tu...kemudian....jadi la gak walau tak secantik pelangi....
first time wat....semangat nak wat d sebabkan kek tu ada bnyk warna yg menarik....cntik sgt....korang tak teringin ke nak wat???kalau nak wat amik jer resepi kat bawah ni nanti...try la....kalau jadi bg sket kat ain...huhuhuuhu;)
kite cuci mate sket dengan pic yg tak seberapa ni.....trime lahhh.....kek pelangi ku......

- pandangan sisi -
(ha!!!!kan warna-warni....cntik tak??jgn gelak tau!!!klakar kan first time wat...tebal pun tak same..whatever la...practice make perfect yer dak???huhuhuuhuu;)
.....
- ni pandangan dr atas -
(ha lagi teruk..buh atas tudung periuk jer)....hikhikhhik!!!!

BAHAN-BAHAN Kek Pelangi:
- 3 cawan tepung gandum
- 3 sudu kecil baking powder
- secubit garam halus
- 1 buku butter
- 1 1/2 cawan gula kastor
- 1 1/2 cawan susu cair
- 5 biji telur
- 2 sudu esen vanila
pewarna biru, merah, oren, hijau, ungu, kuning


Topping:
- 1 buku creamcheese
- 1 cawan gula ising
- 1/2 cawan butter

Cara-cara:
1. Panaskan oven 15minit dengan suhu 170c.
2. Ayak tepung, baking powder dan garam.
3. Pukul butter dan gula hingga kembang dan putih.
4. Masukkan putih telur dan pukul sehingga gebu.
5. Masukkan esen dan pukul hingga sebati.
6. Masukkan bahan diayak tadi dengan susu cair dan pukul perlahan.
7. Bahagikan adunan kepada 6 bahagian.Kemudian, masukkan warna dan kacau sebati.
8. Masukkan satu bahagian dalam loyang yang dialas, bakar selama 15 minit dalam suhu 170c.
9. Ulang sehingga habis semua warna. 
untuk setiap layer, sapukan dengan creamcheese.
-untuk topping pukul semua bahan sehingga kembang dan sapu ke seluruh kek.
-kalau setiap layer nk sapukan cream cheese (topping) pun leh gak...(lagi sedap klu cream cheese byk...nyumm!!!nyum!!!)

selesai sudah resepi kite arini....korang try la wat..sedap.....all de best u ollls.....
bye....pasni kite sambung lagi yer....

wif luv,
-ain-

Saturday, 17 August 2013

SALAM AIDILFITRI


Assalamualaikum...
selamat malam korang...
lama betul tak update story baru...
pejam celik pejam celik dah seminggu sambut raya....
Alhamdulillah...raya tahun ni sederhana jer n semua berjalan dgn lancar....
Raya tahun ni ain bergelar tunang orang...rasa hepi sebb tunang ain pun ikut beraya same2 start dari raya kedua...thanks sayangku....sanggup blik kampung....pastu siap cakap jawe lak tu...lawak2!!!!pape pun memang enjoy raya ni...gelak je bile bersame orang tersayang di sisi....
raya pertama kali ni ktorang pakai baju warna merah cili n kain warna turqouise....korang lak warne pe??mesti warne turqouise gak ni kan???bukan pe...ain tgk sana sini orang duk pakai baju warna turqouise...tgh demam warne tu kot...hokay!!!cukup lah dulu sampai sini...nanti kite cerita lagi ye....eh!!!lupe lak....ain ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR & BATIN UNTUK SEMUA YANG SUDI SINGGAH BLOG AIN NI....ain minta maaf bebyk yer korang.....

wif luv,
ain

Tuesday, 16 July 2013

YA RAMADHAN


Assalamualaikum semua....
SELAMAT BERPUASA KORANG....
lama sangat dah tak update story baru...
sory yer korang....ain buzy bulan pose ni sebb'y menjual kat depan rumah...tiap tahun memang menjual kuih-muih dan mi2...dari pagi dah kene wat semua tu, so tak sempat nk online....arini cuti satu ari sebb chef kat rumah ni ada hal lain....huhuhu!!!!
pape pun ain mintak maaf kalau ade pape yang ain tersilap cakap, tersilap taip,tersilap bercerita,tersilap bahasa....
ok korang...selamat menjalani ibadah puase....
mudah-mudahan bulan yang penuh kemuliaan ini akan meningkatkan keimanan dan ketaqwaan...
amin....

wif luv,
ain

Wednesday, 26 June 2013

RaDiUSiTe::ReZeKi rAyA

Assalamualaikum.....
hai n selamat malam semua....
korang kenal tak radiusite???...sape tak kenal tu tak tau la kan....radiusite ni punye la terkenal...lagi pulak dengan macam2 design tudung terkini....semua cantik2 korang....owner radiusite ni seorang wanita yang comel bernama ika...Radiusite ade butik kat Shah Alam n Rawang....setakat ni butik kat Shah Alam ain tak penah pegi lagi...tapi yang kat Rawang dah pegi....butik Radiusite Rawang sangat2 comel decoration dalam die...ok..dulu...(cewah dulu tu!!!)kire dulu la...tahun lepas la senang kate....ha!!!!lame punye cite baru nak cite ni kan....dah berabuk cite baru nak cite...dulu....dulu lgi...ahhhh!!!!whatever la...model radiusite ni adalah lynda roslan...korang kenal tak sape lynda roslan ni???takkan tak kenal kot...lynda ni model Radiusite n juga pelakon tu....kalau tak kenal google jer...mesti korang terpikat tgk die...lynda roslan orang yang sangat2 cun,cantik,comel...hemmmm.......semua la....memang die cantik korang...bile radiusite update tudung terbaru mesti korang rasa membuak2 nak beli tudung tu...ape taknye tudung dah cantik tambah lagi pulak model die tersangat2 cun.....memang gatal la tangan ni nak order tudung terbaru kan...sbenarnya nak bercerita pasal raya tahun lepas...camni cite die...ktorang banyak la gak abiskan duit ngan beli tudung raya...beli online jer...senangkan!!!waktu tu Radiusite tgh demam  shawl shasmeen sakura....harga shawl shasmeen ni RM 89 sangat berpatutan dengan shawl tu yang penuh dengan maniknya n kualiti kain chiffon yang sangat lembut...dulu shawl ni macam goreng pisang uollllss....laku sangat2...sehari sebelum dorang akan bagi tau esok nak update tudung pe n pukul bape...selalunya Radiusite akan update kul 11 pagi...then,esok tu setengah jam sebelum kul 11 mesti ktorang dah duk depan laptop...semangat kan!!!hahahaha....ye la klu tak nanti terlepas tudung glamour....ha!!!!!nangis tak berlagu la kan bile tak dapat beli online tu....sape suruh!!!!tu dia.....punya nakkan shawl sampai cmtu sekali....eh!!!!!tapi memang ye la...shawl shasmeen tu sangat2 laris korang...korang lambat seminit nasib la....memang cepat giler sold out....ALHAMDULILLAH...berkat semangat duk depan laptop nk kan shawl tu...dapat la gak beli 3 helai...yuhuuu!!!!!!hepi sesgt uolllsss...berbekal kan shawl shasmeen yang laris tu...kami melaram raya pertama pakai shawl tu...fuyohhhh!!!!!glamour sekejap raya pertama tu....setahun sekali je kan nk glamour....dah melaram tu seharusnya tangkap gambar sana sini la ktorang sekuarga....lepas raya tu Radiusite ade wat contest pakai tudung Radiusite and hantar gambar pakai tudung dari Radiusite dengan suasana raya...dengan hati terbuka kami mencuba nasib....ALHAMDULILLAH sekali lagi....ktorang MENANG......hureyyyyyy!!!!!sukenyer.......:):):).....ktorang tak harap pun leh menang masuk contest ni sebabnya dorang yang len hantar gambar lagi cun dari ktorang...ntah camne....sekali bile Radiusite umum pemenang tibe2 gambar ktorang ada dalam tu......tu la namenye rezeki kan.....mula2 Radiusite umum pemenang contest ni akan dapat voucher bernilai RM 30 sahaja untuk bape orang la tak igt dah....tu la lame sangat punye cite kan....sekali tu Radiusite bagi voucher tu melalui email...tgk2 dapat voucher RM 50....mule2 tak caye gak takut dorang tersalah anta voucher kan...so ain pun berbalas email ngan team Radiusite, dorang kate betul la RM 50...yang RM 30 tu dorang tersilap...rezeki2 kan...papepun ALHAMDULILLAH....SYUKUR.....INSHAALLAH...raya tahun ni kalau Radiusite wat contest camtu lagi ktorang akan masuk lagi dengan hati yang terbuka.....sukenya;)

ha!!!tgk tu cantik kan lynda roslan ni....

ni la die voucher yang ain dapat;)

pic ni yang ktorang menang....
sgt2 tak sangka....
huhuhu!!!


wif luv,
ain